Pieczeń rzymska

17974898_1475206972552282_380847028_n

 

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa wieprzowego, mielonego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki tartej bułki namoczonej w mleku
  • 1 cebula
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz, tymianek

Sposób przygotowania:

Na początek drobno siekamy i podsmażamy cebulkę, następnie wkładamy mięso do miski, dodajemy zeszkloną cebulę i wbijamy jajko. Przyprawiamy, dodajemy czosnek. Na koniec dokładamy jeszcze tartą bułkę. Bardzo dokładnie mieszamy. Formujemy w długi klops. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy 40 minut przy 200 stopniach i nasza pieczeń jest gotowa, a przede wszystkim pyszna!

Autor

julijka

Biedna studentka Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *