Triki kuchenne

Przedstawiam swoje kuchenne triki. Sama je stosuję i serdecznie polecam!

  1. Jeśli przesolisz zupę, sos lub cokolwiek innego pichcisz to zamiast dodać cukier, żeby zneutralizować smak dodaj soku z cytryny, zadziała o wiele lepiej.
  2. Przy krojeniu cebuli zadbaj o dobry przepływ powietrza ( otwórz okno itp.), wtedy zapobiegniesz nieprzyjemnym dolegliwościom.
  3. Jeśli chcesz obrać pomidory ze skórki bez parzenia ich to wystarczy, ze włożysz je do mikrofali na 30 sekund przy średniej mocy urządzenia.
  4. Aby utrzymać świeży smak ryby, rozmrażaj ją w mleku.
  5. Pieczarki najlepiej myć pod bieżącą wodą – moczone w misce tracą swój smak.

Mam nadzieję, że owe triki bardzo ułatwią wam pracę w kuchni i będą dla Was olśnieniem. 

Autor

julijka

Biedna studentka Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *